“wat is het van die ander wat je zo aantrekt als je verliefd bent?” of de vraag anders gesteld ‘wat is dat ‘magische element’ van liefde?”
Ik denk dat het er mee te maken heeft dat je, in een staat van verliefdheid, in een andere staat dan gewoonlijk verkeerd, je ervaart hetzelfde als mensen die met de bron in contact staan (ook wel een staat van verlichting genoemd). Een onuitsprekelijke staat van rust en gelukzaligheid overkomt je omdat het denken op dat moment niet aan staat. dit is getriggered door herkenning van dingen in de ander die diep in je wezen zitten (resonantie?). Het verschil met de boeddha, yogi’s en andere verlichte mensen is dat je in dit geval met een andere ‘aanvliegroute’ daar gekomen bent. 
De verliefde mens heeft is via een intuïtieve weg daar gekomen, de Boeddha en andere verlichte personen zijn daar gekomen via de doorleefde ervaring en oefening met niet-denken.