Wanneer iemand je beroerd voel je een lichamelijke reactie op het zien, horen of anders waarnemen van diegene die je beroerd. Je hartslag gaat omhoog, je voelt je bloed sneller stromen en je merkt dat je gaat blozen als gevolg daar van. Het gekke van dit alles is het wanneer je je bewust bent van dit alles, dat je je realiseert dat je lichaam alle poorten open zet. Al deze beroering brengt je in een staat van opwinding en je merkt, als je er de focus op legt, dat je geest de neiging heeft om er in mee te gaan, ofwel er in te duiken, in dat gevoel, die opwinding, die versnelde stroom door je lijf.
Door jezelf rustig te houden kun je je een tijdje onopvallend houden maar mensen zullen het toch echt wel aan je zien. Je bent verliefd! ­čśŐ wat is dat? Het is dit alles en nog meer, je gaat verlangens hebben en hopen op iets met die ander.┬á En soms gaat je denken er verhalen bij maken.
Is het echt die ander waar je op reageert? Je reageert feitelijk op je eigen beroering,┬á en het ‘stomme’ is: het voelt nog heerlijk ook!
Je voelt je weer opleven, ofwel je komt weer in contact met die aspecten van jezelf die je weer vergeten was: dus zo kan ik ook zijn! Ik wist niet dat ik dat nog in me had. En deze gevoelens mogen er zijn!
Waardoor ben je zo beroerd? Het is niet zozeer een detail van de persoon maar het geheel wat je zo in vervoering brengt. (Bepaalde details brengen eerder gevoelens van opwinding en lust naar boven) dus het gehele plaatje brengt je in die toestand, en daar voor hoef je die ander nog helemaal niet tot op de details te zien! Het gehele plaatje is net zo’n ontastbaar gegeven als de verliefdheid zelf. Datgeen in het Duits ‘gestalt’ heet drukt de lading er van beter uit. Het is het wezen, of wezenlijke van die ander waardoor je zo vervoert raakt.
Verliefd zijn brengt ook een spanning met zich mee, als je niet alles bij elkaar zou ervaren zou je het makkelijk met stress of gespannen kunnen verwarren maar toch zitten er wezenlijke verschillen tussen deze zaken. Bij stress is het de negatieve emotie die de ervaring zwaar en lastig te behappen maakt, bij gespannen zijn is het niet noodzakelijk iets positiefs wat je gespannen maakt maar verliefdheid , dat moet worden opgemerkt, kan je soms ook gespannen maken.
Dit alles wordt in de spirituele hoek vaak aangemerkt als aspecten van je ego die hier wat mee doet maar dat is niet helemaal waar! Alles wat echt en in het nu is, is per definitie niet ego, het wordt pas ego als je je ermee gaat identificeren en je daar aan vast gaat hangen, als je er projecties van in de toekomst gaat leggen en gaat zeggen “ik wil dit vasthouden” het is dus van groot belang dat je je realiseert dat je zelf datgeen op waarheidsgehalte peilt en aan de hand daar van kan bepalen of dit goed of niet zo goed voor je is.
Ik denk dat alle echte liefde op deze manier begint het is een kwestie van bewustzijn en keuze of je het je leven laat bepalen door het ego een vrijbrief te geven of niet. Als je je hier van bewust bent kun je ook gewoonweg van het moment genieten, en als het zover mag komen dat die ander dat ook zo voelt en jullie samen iets fijns ervaren is dat ook iets prachtigs. 
Zal ik een ‘geheim’ verklappen? Naarmate je bewuster van jezelf wordt en daarmee over de grenzen van je ego heen kan stappen hoe vaker je de liefde ziet die door alle levende wezens heen stroomt. Hoe meer je jezelf open stelt voor deze energie hoe meer je zal merken dat mensen je anders gaan benaderen, je zal meer aanspraak krijgen, je zal je vaker happy voelen en je zal dat ook steeds meer gaan uitstralen!
Het gekste is nog wel dat je steeds vakken gevoelens van verliefdheid zal ervaren bij anderen, ja en dat kan bij allerlei mensen zijn!

Het is uiteindelijk allemaal beweging binnenin je zelf en beweging in je lichamelijke wezen wat je nu bent. Het is eigenlijk een extase van je wezen, je diepste zelf wat altijd is; het lichamelijke is daar een andere afspiegeling van. Maar het lichamelijke geeft je wel iets tastbaars waarmee jij ook tastbaar naar die ander wordt, het is gewoonweg een prachtige beweging van energie, energie die stroomt van ziel tot ziel en door de fysieke realiteit in de vorm van je lichaam. Dat is iets om enorm dankbaar voor te zijn dat je dat mag meemaken. Het is gewoonweg een stukje ‘paradijs op aarde’