Dit leven is als een 4D film, het lichaam waardoor je deze film gewaar wordt is de hoofdrolspeler maar jij bent de toeschouwer van dit alles. Wat wij zijn is alleen maar die aanschouwing van dit alles, wij aanschouwen dit vanuit dit lichaam maar waar de werkelijke waarneming ‘plaatsvind’ is overal en nergens, oftewel non-lokaal.

Dit leven is als een film; entertainment maar wij vereenzelvigen ons met dit beeld-, geluid-, geur en smaak en met dat gevoel. Wij denken echt dat wij dit zijn omdat het zo echt lijkt, maar precies daar zit hem de kneep, wij denken dit, als je werkelijk observeert hoe het leven zich ontvouwt ontdek je dat deze hele manier van zijn bestaat uit patronen, de gehele manier van waarnemen is een patroon. Een patroon dat zich elk moment herhaalt. Vergis je niet in deze realiteit, ga niet denken ‘als dit allemaal maar illusie is dan kan ik net zo goed niets doen’ want deze wereld van lichamen en objecten is wel degelijk daar, waar zou anders deze waarneming vandaan moeten komen?

Alle zelf gerealiseerde mensen waarschuwen ons voor het feit dat we ons bewustzijn verwarren voor de realiteit. Dit bewustzijn is voor de meeste mensen een zelf-bewustzijn. Dit is de denkwereld, dit is die realiteit die een vermenging is van de echte realiteit en alle denkbeelden die we ons hele leven hebben opgedaan samengevoegd met die zaken die we vanuit onze lichamelijke of biologische ‘make-up’ hebben meegekregen.

Je gehele leven met genot, pijn, geluk, ongeluk, je leven vol met wensen, angsten. Al die zaken zijn mentale dingen. Zie maar hoe ze zich manifesteren: ze komen op als een acteur op een podium, doen hun ding, en gaan dan weer af. Alles waarvan we denken dat het permanent is, is geheugen. Wij onderscheiden deze zaken niet van elkaar maar laten ze samenvloeien tot een congruent wereldbeeld en zeggen dan: ‘dit ben ik’

Het leven is een 4D film, aanschouw het maar weet ook dat het aanschouwen is, leef lichamelijk dit leven en aanschouw het, dat is ons geboorterecht maar weet ook dat jij niet dat bent, jij bent dit alles en tegelijkertijd ben jij nergens te pinpointen omdat de toeschouwer die jij bent alleen maar dat is; jij hebt geen eigenschappen en jij kan jezelf niet vastpakken, zien, ruiken, proeven of voelen.

Wijsheid is: weten dat ik niets ben, liefde is weten dat ik alles ben, en tussen deze twee beweegt en ontvouwt ons leven.

Namasté