Ingewikkeld zijn onze gedachten over het bestaan, met elke gedachte, met elk gevoel omwikkelen we het bestaan met gedachten en gevoelens. Bestaan is onmiddellijk er is niets vergelijkbaar. Het is ook niet in andere vormen te gieten in een poging het te kunnen vangen. Wij zijn gewend geraakt aan het idee dat de realiteit verklaarbaar is, dat de realiteit voelbaar is en uiteraard denken en voelen wij, dat is de manifestatie ‘in actie’ maar elke actie die wij ondernemen in de hoop daarmee onszelf te verwezenlijken of van hier naar daar te geraken is verspilde moeite; een extra wikkel rondom het bestaan wat geen wikkels kent en dus niet ingewikkeld is.

Wij nemen waar en reflecteren over onszelf in de hoop nu echt te zien wie wij zijn en verwijderen onszelf met deze actie van het wezenlijke, we doen er weer een wikkel omheen, ach arm mens met je mooie gedachten was je maar in staat het bestaan te zien zonder wikkels, en zonder van dit zien weer een nieuwe wikkel te maken. Conceptualiseren is het wezen van ons denken en met elk concept verwijderen we onszelf van het echte en omarmen het onechte.

Wees waarachtig en onmiddellijk en de rest is zwijgen.