Jij bent een zoeker zo lang je het ene wel- en het andere niet wil. Zoeken impliceert niet-accepteren van dat wat nu direct voorhanden is. In je zoektocht wil je wat anders dan wat er nu is. Toen een yogi aan Tijn Touber antwoordde op de vraag: wat is de essentie van uw leer?, was zijn antwoord: ‘get out of the way’ een heel wijs antwoord wat zegt dat in het geval er een jij is er nog geen volledige overgave is aan dat wat er is. Er is nog een afscheiding genaamd jij die zich in die afgescheidenheid bevestigd wil zien. Wanneer je ziet dat elke weerstand tegen dat wat er is, die individualiteit is die zich, koste wat kost, als zodanig wil handhaven dan wordt het beeld duidelijk, jij bent nog steeds een jij en daardoor een probleem voor jezelf omdat je het gegeven niet volledig hebt geaccepteerd.

Acceptatie van dit is volle overgave aan het leven want dat wat is dat wat jij bent: pure liefde, die heeft geen bevestiging nodig noch acceptatie die is er alleen maar en dat zou jij ook moeten inzien en zodra dat wordt ingezien is de acceptatie ook verdwenen want acceptatie houd nog altijd een subject in die accepteert. Wanneer er totale acceptatie is van dit alles houdt de identificatie met een identiteit ook op en is er alleen nog het wonder wat we leven noemen.