Wat betekend het als je liefdesverdriet of last hebt van een relatie die uit gaat enz?

Als eerste is er (uiteraard) de realisatie dat je je anders voelt dan gewoonlijk, je lichaam is in een soort van opstand. Waar komt dat vandaan? De enige verklaring die realistisch is, is de verklaring dat het denken en voelen het zo maakt. Dat van dat denken is de meeste mensen wel duidelijk maar hoe kan voelen een ander voelen oproepen? Alleen als het twee verschillende gevoelens zijn en we weten al dat elk gewaarzijnsobject exclusief zich in het bewustzijn toont, dus de gevoelens komen sequentieel op en de ene triggert in dit geval de ander.

Terug naar het onderwerp: liefdesverdriet, of elke andere willekeurige toestand waarin een mens kan verkeren, dit is een voorbijgaande toestand waarin het gewaarzijn of de kennendheid dit gewaar is, daarmee overigens aantonend dat het gewaarzijn geen object is. De grote vraag blijft staan: ‘wat is nu aangedaan in die situatie?’ Als het de kennendheid niet is dan moet het de situatie zelf zijn die zo voelt?! Dit is een onbegrijpelijk fenomeen voor het gehele denken.

Hoe werkt dat? Feitelijk is de werking het gebeuren in het lichaam op zich, want dat waarin dit alles verschijnt en welke het daadwerkelijke ervaren ‘enabled’ doet zelf niet mee aan de situatie, alleen objecten kunnen daarvoor verantwoordelijk gehouden worden en aangezien IK geen object ben, ben IK niet verantwoordelijk! Kan er überhaupt wel gesproken worden in termen als verantwoordelijk, schuldig en dergelijke? Alleen in de geest van een (denkbeeldig) persoon! En aangezien geest een verzamelnaam is voor geestelijke processen (DE geest bestaat niet als zodanig) is deze hele vertoning een schertsvertoning, niets gebeurt er werkelijk in de Advaitische zin van het woord.

Wat gebeurt er dan daadwerkelijk? Er is feitelijk alleen sprake van energetische verschijnselen, zaken als versterken van energiegolven, resoneren, uitdoven enz. Wat ‘doet’ dat? De aandacht! Het is het zoeklicht waarin alles verschijnt wat gefixeerd is op iets waardoor het ervarene draaglijk of ondraaglijk wordt!